Thursday, September 23, 2010

Καλημέρα....Η μέρα των Archive...InMeus Radio OnAir

Archive

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι Archive είναι ένα συγκρότημα από το Λονδίνο της Αγγλίας, η μουσική των οποίων ανήκει σε διάφορα είδη.
Archive
Archive rheinkultur 2006.jpg
Archive
Προέλευση Αγγλία (Λονδίνο)
Παρουσία 1994 - σήμερα
Μουσικό είδος Trip-Hop
Alternative Rock
Progressive Rock
Post Rock
Electronica
Indie
Δισκογραφική εταιρεία Island
Μέλη Danny Griffiths
Darius Keeler
Dave Penny
Pollard Berrier
Maria Q
Jonathan Noyce
Πρώην μέλη Roya Arab
Rosko John
Suzanne Wooder
Craig Walker
Ιστοσελίδα http://www.archives-archive.com/

Ιστορία

Οι Archive δημιουργήθηκαν από τους Ντάριους Κίλερ και Ντάνι Γκρίφιθς το 1994 από τις στάχτες του "Genaside II". Μαζί με την Ρόγια Άραμπ και τον ράπερ Ρόσκο Τζον, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο "Londinium" στην δισκογραφική εταιρία Island Records το 1996. Ο δίσκος αυτός ήταν καθαρά Trip-Hop (ακολουθώντας την πορεία των Massive Attack), (rap με alternative rock). Οι κριτικές για τον δίσκο δεν ήταν και άσχημες, αλλά το συγκρότημα διαλύθηκε μέσα στον ίδιο χρόνο.
Το 1997, ο Κίλερ και ο Γκρίφιθς ξαναδημιούργησαν τους Archive με μία άλλη γυναικεία φωνή (Σούζαν Γούντερ) και το 1999 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος με το όνομα "Take My Head", μια μίξη ποπ και συμφωνικής trip-hop μουσικής, που το κατέστησε πιο μελωδικό από τον πρώτο δίσκο. Το συγκρότημα αναφέρεται στο "Take My Head" σαν "ο λιγότερο αγαπημένος δίσκος".
Ανάμεσα στις χρονιές 2002 και 2005, το συγκρότημα κυκλοφόρησε 3 δίσκους ακόμα, με τραγουδιστή τον Κρεγκ Γουόκερ, πρώην τραγουδιστής των Power of Dreams, και άρχισαν να γίνονται ολοένα και περισσότερο γνωστοί στο κοινό, ιδιαίτερα στην Γαλλία και την Πολωνία. Με αυτούς τους 3 δίσκους, οι Archive σταμάτησαν να είναι πλέον Trip-Hop & Electronica, αλλά είναι πιο κοντά σε ψυχεδελικό και progressive rock, όπως οι Pink Floyd και διάφορα άλλα συγκροτήματα. Το 2003, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Soundtrack της γαλλικής ταινίας Michel Vaillant.
Οι Archive ανακοίνωσαν ότι ο Κρεγκ Γουόκερ δεν θα συμμετάσχει στις συναυλίες του συγκροτήματος τον Νοέμβρη του 2004 λόγω "απρόβλεπτων συνθηκών". Σε μία δήλωση του, ο Ντάριους Κίλερ υπονόησε ότι υπάρχουν προσωπικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν στον Γουόκερ να συμμετάσχει στην περιοδεία του συγκροτήματος[1]. Τελικά, το 2005 ο Κίλερ και ο Γκρίφιθς σε μια συνέντευξη τους στον τηλεοπτικό σταθμό arte επιβεβαίωσαν ότι ο Γουόκερ δεν ήταν πλέον μέλος των Archive και ότι δουλεύει σε ένα προσωπικό του δίσκο.
Το φθινόπωρο του 2004, οι Archive ανακοίνωσαν ότι ο Ντέιβιντ Πεν (Birdpen) θα πάρει την θέση του Γουόκερ στην περιοδεία Noise, λόγω των συνεχόμενων προβλημάτων μεταξύ του Γουόκερ και των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος. Κατά την περιοδεία τους στην Βιέννη της Αυστρίας, ο Κίλερ και ο Γκρίφιθς συνάντησαν τον τραγουδιστή Πόλαρντ Μπεριέρ. Οι τρεις τους ξεκίνησαν να γράφουν και να ετοιμάζουν καινούρια τραγούδια, τα οποία έγραψαν στα Southside Studios στο Λονδίνο τον Σεπτέμβρη του 2005.
Τον Μάιο του 2006, κυκλοφόρησε ο δίσκος "Lights", με πρώτο CD Single το "System". Ο Ντέιβιντ Πεν βοήθησε σε 3 από τα τραγούδια του δίσκου, ενώ η Μαρία Κιου τραγούδησε σε 4. Κατά την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, οι Archive χρησιμοποιούν σαν τραγουδιστές τους Ντέιβ Πεν, Πόλαρντ Μπεριέρ και Μαρία Κιου.
Επειδή η περιοδεία "Lights" χαρακτηρίστηκε ως άψογη, μαγνητοσκόπησαν ένα ζωντανό DVD στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2007.
Το 2008 τα μέλη του συγκροτήματος δημιουργούν τον επόμενο δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το 2009[2].

Ενεργά μέλη

  • Maria Q - Φωνητικά
  • Pollard Berrier - Φωνητικά, Κιθάρα
  • Dave Penney - Κιθάρα, Φωνητικά
  • Steve Harris - Κιθάρα
  • Jonathan Noyce - Μπάσο
  • Lee Pomeroy - Μπάσο
  • Darius Keeler - Συνθεσάιζερ, πιάνο
  • Danny Griffiths - Συνθεσάιζερ, samples
  • Smiley - Ντραμς

Παλαιότερα Μέλη

  • Craig Walker - Φωνητικά, Κιθάρα
  • Roya Arab - Φωνητικά
  • Rosko John - Φωνητικά, Rap 
http://www.shoutcast.com/Internet-Radio/inmeus